Руски ордьовър с колбас, гъби и ананас
Редена салата с шунка, варени яйца, ананас, киви и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 500 г колбас (шунка, бекон, пилешко роле)
- 250 г гъби от консерва
- 1 глава лук
- 4 варени яйца
- 1 консерва ананас
- 2 твърди кивита
- 200 г майонеза
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
1. Нарежете колбаса на малки кубчета.
2. Лука почистете и наситнете, след което залейте с 150 мл хладка вода и лъжицата оцет. Оставете настрани за 10-тина минути, след това отцедете хубаво водата.
3. Варените яйца обелете и рендосайте.
4. Отцедете ананаса и гъбите от соса на консервите и ги нарежете на кубчета.
5. Кивитата извадете с помощта на чаена лъжичка или лъжичка за диня. Най-красиво става като се оформят на малки топчици.
6. Наредете по желание салатата на слоеве като започнете първо с колбаса, после майонеза, лук, следва пак майонеза, после яйцата и отново майонеза. Разбира се, можете и просто да смесите всичко заедно, да посолите и опиприте на вкус и да украсите с плодове и гъби накрая.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ