Регистрация

Руски начин за замесване на тесто за козунаци

Руски начин за замесване на тесто за козунаци
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3983

Козуначено тесто с мляко, масло и жива мая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 мл мляко
  • 30 г жива мая
  • 650 грама брашно
  • 3 яйца
  • 200 грама захар
  • 2 с.л. ванилова захар
  • 1 щипка сол
  • 100 грама масло

Начин на приготвяне:

1. Затоплете млякото на стайна температура и разтворете в него маята.

2. Сложете 250 грама брашно, разбийте хубаво и оставете да втасва за половин час докато удвои обема си.

3. Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте добре с ваниловата и обикновената захар. Белтъците разбийте с щипка сол.

4. Добавете жълтъците към втасалата смес, разбъркайте, добавете и белтъците и разбийте отново. 

5. В съда с маята сложете и маслото като нека бъде твърдо, а не размекнато или топено.

6. Изсипете и останалото брашно в сместа и замесете меко тесто, което не се лепи по ръцете. Оставете го да втасва. Вашата основа за козунак е готова.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта