Рибена яхния с моркови и лук
Морска риба в доматен сос със задушени зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 кг филе от морска риба
- 1 кг моркови
- 1 кг лук
- 400 мл олио или зехтин
- 1 с.л. сол
- 2 с.л. захар
- 1/2 ч.ч. вода
- 400 мл доматен концентрат
- черен пипер на зърна
- дафинов лист
- бахар на зърна
Начин на приготвяне:
1. За да стане най-добре ястието е хубаво още сутринта да сварите рибата, за да може да се охлади хубаво. След това обезкостете филетата, ако има кости и накъсайте месото на малки парченца както го правите с пилешкото за каша.
2. Рендосайте моркова и наситнете лука. Смесете ги в тенджерка с капак.
3. Добавете олиото, солта, захарта и водата и оставете да къкри под капак на умерен до силен огън за половин час. Не забравяйте да размешвате периодично, защото в противен случай ястието ще загори.
4. След половин ча добавете черния пипер, бахара, дафиновия лист и доматенот пюре. Оставете да се готви под капака за още 10 минути.
5. Добавете рибата и размешайте. Гответе още 5 минути. Опитайте на соленост и ако е нужно, добавете солчица. Сервирайте с хляб и помнете, че това е мазна рибена яхния, от която е добре да хапвате по-умерено. Иначе е страшно вкусна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ