Риба на пара по китайски
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2523
Варено-попарена риба по китайски.
Необходими продукти:
- 500 г соленоводна риба
- 8 с.л. соев сос за риба
- 1 чаша вода
- 2 с.л. сусамово олио
- щипка захар
- щипка пипер
- настърган джинджифил
- зелен лук, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Разделете съставките на две части и ги разбъркайте добре.
2. Сварете рибата с първата част за 20 минути.
3. Сложете рибата в дълбока купа, изсипете първата част вътре и гответе на силна пара за 20 минути.
4. Изсипете отделените сокове и съставки, оставете само рибата.
5. Сложете останалата част от соса и подредете джинджифила и зеления лук отгоре. Пуснете на парата за още 10 минути.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ