Равиоли с младо цвекло
Леки и вкусни равиоли.
Необходими продукти:
За тестото:
- 200 грама брашно
- 2 разбити яйца
- щипка сол
- 4 супени лъжици вода
За плънката:
- 200 грама нарязани листа от младо цвекло
- 1 малко цвекло, на четири
- 100 грама извара или сирене рикота
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 1 яйце
- щипка смлян черен пипер
- щипка индийско орехче
За гарнитурата:
- 100 мл кисело мляко
- 2 супени лъжици пармезан
- босилекови цветове или листа
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, добавете сол, яйца и вода, омесете тестото докато стане еднородно и гладко. Оставете го за един час.
2. Варете цвеклото с листата за около 4 минути и оставете да истине.
3. Смесете свареното цвекло, листата, изварата, пармезана, яйцето, черен пипер и индийско орехче.
4. Разточете тестото, сложете 1 чаена лъжичка плънка, покрийте с тесто, запечатайте крайчетата и оформете квадратчета.
5. Варете равиолите в солена вода за около 10-15 минути.
6. Сервирайте с кисело мляко, пармезан и босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ