Пърленка със сирене, кашкавал и маслини
Печено хлебче с богата плънка от сирена и маслини.
Необходими продукти:
- 1 бр. яйце
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.л. сода за хляб
- 50 г кашкавал
- 50 г сирене
- 50 г масло на парченца
- Мазнина за намазване на фолиото
- брашно колкото поеме
- Шепа маслини без костилки (нарязани или не)
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто от киселото мляко със содата, яйцето и брашното, и се оставя за 30-на минути да втаса. Разточва се тестото и върху него се наръсва сирене, кашкавал, нарязаните маслини, (ако имате ненарязани) и слагате малки парченца масло. Поставя се във фурната само с фолиото без тава за печене, което трябва да е намазано с мазнина и лека поръсено с брашно да не залепне. Пърленката е готова, когато се зачерви леко кашкавала. След като се извади внимателно се отлепва фолиото и се сервира докато е топла. Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ