Пържола с тиквено пюре
Месо с нестандартна гарнитура от тиквено пюре.
Необходими продукти:
- 600-800 г пържоли по избор, приготвени според предпочитанията
- 1/4 малка тиква, нарязана на едри парчета
- прясно смлян черен пипер
- бучка масло
- с.л. горчица (за предпочитане зърнеста)
- шалот
- чесън
- градински чай
Начин на приготвяне:
1. Сложете парчетата тиква в тенджерка със студена, подсолена вода и оставете да заври.
2. Варете до омекване - пробвайте с вилица - отцедете и сложете тенджерката върху огнеупорна повърхност. Намачкайте тиквата на пюре, както е вътре в съда, за да може топлината му да улесни поемането на останалата вода.
3. Направете гладък крем, добавете маслото, пипера (щедро количество) и горчицата. Разбъркайте хубаво, опитайте на вкус и ако е необходимо, добавете още подправки.
4. Поднесете върху пържола, с малко запържен в зехтин лук шалот, цели скилидки чесън и пресни листа градински чай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ