Регистрация

Пържени бутер банички с кайма и картофи

Пържени бутер банички с кайма и картофи
Средно   |   Порции 7   |   Видяна: 784

Пържени рулца от бутер тесто с кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г картофи (обелено количество)
  • 300 г кайма
  • 3-4 стебла пресен лук
  • сол и пипер
  • 1 пакет бутер тесто
  • брашно за раточването
  • растителна мазнина за готвене - около 50-70 мл общо

Начин на приготвяне:

1. Каймата пресипете в купа. Рендосайте обелените и измити картофи на едро ренде при каймата. Добавете наситнения пресен лук и овкусете със сол и пипер. Размешайте много добре.

2. Набрашнете плот и извадете отпуснатото бутер тесто върху него. Разточете докато дебелината му се намали наполовина.

3. Разпределете плънката върху тестото и завийте на руло като започнете от по-къса страна. Полученото руло разрежете с остър нож на 7 еднакви по-малки напречни рулца.

4. Набрашнете отново плота и сложете едно рулце с разреза съответно нагоре и надолу. Посипете го и отгоре с брашно и нежно разточете докато стане на голяма питка с дебелина около 2 см. Направете същото и с останалите 6 парчета.

5. Сипете олио в тиган с диаметър колкото този на полученните рулца (20-24 см) е достатъчно. Мазнината трябва да покрива дъното плътно, но да не се образува дълбочина. Сгорещете на умерен огън.

6. Пържете по около 3-4 минути от страна - докато се образува апетитна коричка. Ако започне външността да загаря, а вътрешността все остава сурова, увеличете времето за готвене и намалете температурата на котлона. Преди да добавите всяка нова пирожка, доливайте олио при необходимост.

7. Вадете готовите ушички върху домакинска хартия или просто ги попивайте със салфетка след изваждане. Поднесете топли, а можете да пъхнете в кутия и за по-късно.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта