Пълнозърнести сладки с мед и семена
Хрупкави курабийки с пълнозърнесто брашно, овесени ядки, семена, моркови и мед.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. овесени ядки
- 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
- 1/2 ч.ч. бяло брашно
- 1 с.л. ленено семе
- 1 с.л. маково семе
- 1 с.л. семена чиа
- 1/2 ч.ч. семена бял сусам
- 1/2 ч.ч. тиквено семе
- 1/2 ч.ч. орехи
- 1 с.л. бакпулвер
- 2 ч.л. канела
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- 1/2 ч.л. карамфил
- 1 ч.ч. мляко
- 1 ч.ч. ябълков сок
- 3-5 с.л. мед
- 1 пакет ванилова захар
- 3 с.л. зехтин
- 2 яйца
- 2 белтъка
- 2 моркова
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте морковите.
2. Разбийте двата белтъка, а в друг съд - двете яйца.
3. При яйцата добавете меда, зехтина и морковите, а след това млякото и сока.
4. Смесете заедно в отделен съд овесените ядки, брашната, набухвателя, всички семена и всички подправки.
5. Сухите съставки вкарайте при яйцата постепенно и при непрестанно бъркане. Тук можете да работите и с миксер.
6. Когато сместта стане хомогенна (доколкото е възможно), добавете и белтъчната пяна, като вече разбърквате с шпатула на ръка.
7. Застелете тавичка с хартиено фолио и с намокрени ръце оформете сплеснати сладки от сместа. Ако сместта е прекалено гъста - добавете мляко. Ако е много рядка - вкарайте в нея още брашно.
8. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-тина минути, като извадите веднага щом ръбовете започнат да позлатяват. Продължителността зависи от дебелината на сладкишчетата. Не се притеснявайте ако сладките са прекалено меки в този момент - до половин час ще са се стегнали. Само не бързайте да ги отлепяте от фолиото докато са още топли, защото могат да се скъсат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ