Регистрация

Пълнени конкилиони с бекон

Пълнени конкилиони с бекон
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 6100

Тестени мидички с месо и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г панчета (или обикновен бекон), нарязана на кубчета
  • 1 с.л. доматено пюре
  • консерва нарязани домати
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
  • няколко шепи пресен спанак
  • 50 мл сметана
  • около 250 г паста конкилиони (големи мидички или пък друг вид паста, с която разполагате)
  • пресен босилек
  • шепа прясно настърган пармезан
  • зехтин Еxtra virgin
  • 1 ч.л. бяла захар
  • 75 мл зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

1, Изпържете панчетата в сух тиган на умерено-силен огън до леко покафеняване.

2. Оставете огъня на умерен и добавете чесъна. Запържете леко, като внимавате да не покафенее или изгори - ако трябва, добавете малко вода.

3. Добавете доматеното пюре и разбъркайте, така че да покриете хубаво панчетата и чесъна. Не спирайте да разбърквате за няколко минути.

4. Добавете бульона и консервата домати. Оставете да къкри за около 5 мин. Добавете захар и разбъркайте. След това сложете спанака и разбъркайте отново.

5. Варете на слаб огън докато по-голямата част от соса се изпари и ястието стане със средна гъстота.

6. Прибавете сметаната и овкусете с много черен пипер и съвсем малко сол (панчетата също е солена).

7. Сложете от соса в сварените и отцедени мидички и поръсете с настърган пармезан. Изпечете в сгорещена фурна за няколко минути, докато сиренето се разтопи и започне да покафенява.

8. Преди поднасяне поръсете с малко зехтин и украсете с пресен босилек.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта