Пудинг с малиново сладко
Тестено-млечен десерт със сладко от малини.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 600 мл пълномаслено мляко
- 1 парче лимонова кора
- 1 ч.ч. пудра захар
- 2 ч.ч. меки трохи от бял хляб
- 1 ч.л. ванилия
- 300 г малиново сладко
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 150ºC.
2. Намаслете дълбок съд за печене с капацитет поне 1,5 л и намажете с конфитюра.
3. Сгорещете млякото с лимоновата кора почти до кипване.
4. Разбийте 1 цяло яйце и 3 жълтъка с 1/3 ч.ч. захар. Добавете ванилията.
5. Извадете лимоновата кора и разбийте топлото мляко със сместа от яйца и захар.
6. Прибавете хлебните трохи и оставете за 5 мин.
7. Изсипете тази смес в намазаната с конфитюр тавичка и печете 45-60 мин. докато кремът се стегне, но не напълно в средата.
8. Разбийте 3-те белтъка и постепенно добавете останалите 2/3 ч.ч. захар докато се получи гъст крем.
9. Увеличете огъня на 190ºC, намажете пудинга с белтъчния крем и печете още 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ