Празнични канелени рулца с карамел
Коледен сладкиш с канела и сос от крема сирене.
Любимите рулца с канела са идеален празничен десерт, който можете да поднесете с бяла шапчица от крема сирене с пудра захар и ванилия. А тестото - направете си домашно, за да бъде сладкишът изцяло сътворен от вас. Как да действате в кухнята, показва каналът Tasty.
Първо се смесват сухите съставки за тестото - брашно, сода, бакпулвер и сол. Добавя се мляко и масло и се меси докато спре да се лепи по ръцете. После се прехвърля върху набрашнена повърхност и се разточва на кора, която се намазва с разтопено масло. В купа се смесват кафява и бяла захар с канела на прах. След това сладката плънка се разпределя върху тестото. То се завива на руло и се реже на малки рулца. Те пък се подреждат в намаслена тавичка и отново се намазват с масло.
Можете да изпечете като покриете тавата с алуминиево фолио, поставите я в по-голяма и в нея налеете топла вода. После влиза във фурната на 210 градуса за около 35-40 минути. Или пък да използвате метода на готвене от видеото. А докато сладкишт се пече, защо да не приготвим и сладък сос за него - все пак тестото не е сладко. За целта в купа се разбива крем сирене на стайна температура с пудра захар, ванилия и 2 с.л. мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ