Порести палачинки с бакпулвер
Идеи за вкусни комбинации за пълнене на палачинки.
Необходими продукти:
- 60 г масло за тестото
- 40 г масло за печенето
- 40 г масло за намазване след изпичане
- 2 яйца
- 2 с.л. захар
- 11 с.л. брашно
- 600 мл мляко
- 2 ч.л. бакпулвер
- бита сметана и плодов мармалад за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Разбийте размекнатото на стайна температура масло с яйцата и захарта. По-лесно ще ви е ако работите с миксер.
2. Добавете млякото, разбийте отново, а после на равни интервали добавяйте и брашното при непрестанно бъркане.
3. Щом сложите цялтото брашно, добавете и бакпулвера и бъркайте още малко.
4. Разтопете си в метална купичка маслото за намазване. Нека е предварително готово. Сложете си в нея и силиконова готварска четка или увит тензух около дръжката на прибор.
5. Сгорещете тиган, сложете малко масло в него, изсипете част от палчинковата смес и печете до покафеняване. Обърнете и гответе и от другата страна.
6. Готовите палачинки вадете в чиния и намазвайте обърнатата към вас страна с разтопено масло. Не забравяйте да слагате ново масло в тигана при всяка нова палачинка. Колкото по-дебели ги правите, толкова по-добре ще си личат поричките. Но ако ги харесвате по-тънички, гответе ги според вкуса си.
7. Сервирайте с плодов конфитюр и бита сметана или с плънка по ваш избор. Аз харесвам комбинациите от кашкавал и мед, бекон и кленов сироп, сметана и сладко, течен шоколад и ядки, но вие изберете най-вкусното според вас.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ