По-различен пудинг с маршмелоу
Американски бисквитен пудинг.
Необходими продукти:
- 5 бисквити за натрошаване
- 1 пакет инстантен шоколадов пудинг
- 230 г маршмелоу паста
Начин на приготвяне:
1. Натрошете бисквитите в найлонова торбичка докато станат на трохи с големината на грахово зърно. Не ги натрошавайте много ситно. Разделете ги по равно в 4-6 малки порцеланови купички или малки чаени чаши.
2. Пригответе шоколадовия пудинг според упътването на опаковката и го разпределете по купичките. Можете да отстраните въздуха като потупате съдовете леко върху работната повърхност.
3. Сложете маршмелоу пастата в торбичка, изрежете единия край и изстискайте през него съдържанието по купичките. Най-добре започнете от центъра към ръба спираловидно.
4. Оставете за около час в хладилника, докато се стегне глазурата.
5. Ако имате сладкарска горелка, препечете горния слой, а ако не, сложете купичките във фурната възможно най-близо до реотаните и препечете на висока температура до покафеняване.
По желание:
1. Настържете малко шоколад в шоколадовия пудинг.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ