Регистрация

Пилешко с мента и мед

Пилешко с мента и мед
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1581

Мариновано пилешко с меден сос и коричка от мента и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта е еднакво сполучлива както за готвене на цяло пиле, така и на отделни части от него и дори месо, различно от пилешкото. Можете да опитате с бутчета, филе или телешко например. Единственото, което се променя, е времето за готвене.

Необходими продукти:

  • 1 пиле (бутчета, гърди или телешко месо) около 2 кг
  • няколко стръка прясна мента
  • 80 г масло
  • 1 био лимон (ползва се и кората)
  • 3 с.л. мед
  • сол

Начин на приготвяне:

1.Обтрийте месото със сол и оставете настрана.

2. Отделете листата на ментата и ги измийте добре.

3. Рендосайте кората на лимона, а останалата част от плода разрежете на парчета и пуснете в купата на блендера.

4. Добавете ментата и пюрирайте.

5. Маслото на стайна температура разбийте на крем и добавете в него меда, ментовото пюре и лимонената кора. Разбъркайте хубаво.

6. С получения крем намажете месото и сложете да се пече на 180 градуса. Ако готвите цяло пиле, поставете с гърдите надолу и печете около 45 минути до час. За бутчета са достатъчни 35 минути, а за гърди - 30 минути. Ако правите телешко, увийте във фолио за 1:30 часа и след това допечете за още 25 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта