Пилешко задушено с лук и моркови
Пилешка яхния с чушки, моркови и доматен сос.
Апетитна гозба с пилешко се готви в Кухнята на Звездев, като пилето къкри в тенджера с чушки, моркови, лук, вино и подправки. Готвенето изисква съвсем малко време, защото всички продукти се смесват в съда, а след това температурата върши цялата работа.
Цяло пиле се порцира и мръвките се пускат в тенджера да се задушават. Докато се готвят, се реже лук, моркови, зелени и червени чушки и се пускат в ястието. Добавя се вода, бахар, дафинов лист и цели скилидки чесън. Долива се бяло или червено вино по избор, овкусява се със сол, черен и червен пипер и се оставя да къкри. Когато месото е сготвено, а зеленчуците са се отпуснали, се добавя брашно, разтворено във вода и домати от консерва. Оставя се още няколко минути на огъня, подправя се с наситнен магданоз и се дърпа от котлона.
Ястието е познато още като пилешка папазеница!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ