Пилешки пастет с дробчета и кестени
Пилешки терин - руло Стефани с пилешки дробчета и кестени.
Бон Апети
Излъчен на 11.10.2016
Готвим френски специалитет с пилешки глезорийки, който много наподобява печен пастет от пилешко или пък пилешко руло Стефани. Това всъщност е терин - сладко или солено ястие, което получава името си от тавата за печене. В нашия случай основата е месна - от смлени на едро пилешки дробчета с месо от бутчета. Те си почиват в хладилник, а след това се "сприятеляват" с чесън, лук, яйце, масло и малко мащерка, осоляват се и се превръщат в едрата кайма на месното руло. То от своя страна се увива в ленти бекон, за да заприлича на едно неустоимо вързопче от мръвки. След изпичане, можете да го поднесете върху елегантен сос от ябълки с масло и сметана. Ако искате да видите как се готви всичко това - гледайте видеото на Лора и Стоян.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ