Регистрация

Печено свинско с гъби и картофено пюре ала шеф Манчев

Печено свинско с гъби и картофено пюре ала шеф Манчев
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 12409

Свинска плешка с моркови на фурна, поднесена с два вида гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С тази рецепта за свинско месо на фурна Шеф Манчев се включи в кампанията на ЛИДЛ Манчев срещу Шишков в седмицата от 12 януари 2015-а година, когато свинската плешка без кост на Порция свежест е на промоционална цена в хранителната верига магазини LIDL.

Необходими продукти:

  • 600 г свинска плешка без кост (Манчев взе от промоционалната Порция свежест, но вие можете да сготвите ястието и с друга част от прасенцето)
  • 1 морков
  • 600-700 г картофи
  • 2 стръка розмарин
  • 2 стръка мащерка
  • 3 скилидки чесън
  • 70 г масло (експертът се спря на Pilos)
  • 100 мл сметана за готвене (отново на Pilos)
  • 5 с.л. олио (Шеф Манчев сипа Promienna) 
  • 200 г гъби
  • 1 с.л. брашно (готвачът си гребна от Castello) 
  • 300 мл зеленчуков бульон
  • сол, черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете моркова на лентички, а чесъна – на четвъртини.

2. Шпиковайте месото, обтрийте го със сухи подправки и в прорезите сложете ленти от моркова и парчета чесън.

3. Сгорещете олио в тиган и запържете месото за по няколко минути от всички страни.

4. След това го печете на 180 градуса в предварително загрята фурна. Оставете го да се готви около 1:30 часа.

5. Обелете картофите, сварете ги и след това ги намачкайте.

6. Смесете с 30-40 грама от маслото, сипете сметаната, добавете сол и пипер на вкус и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

7. Измийте гъбите и ги нарежете на четвъртини.

8. Сгорещете останалото масло в тиган, добавете гъбите, гответе няколко минути, сипете и бульона и оставете да покъкри.

9. Сгъстете бульона с брашното, добавете сол и пипер на вкус.

10. Сервирайте парче месо с картофено пюре и гъбен сос.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
17
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта