Печени хрупкави картофи с кожички
Картофи на фурна с подправки.
Необходими продукти:
- 4 големи картофа
- 10-тина стръкчета пресен магданоз
- 1 ч.л. едра сол
- 3 с.л. растителна мазнина (олио или зехтин)
- 2 с.л. шарена сол (или друга подправка, която харесвате)
Начин на приготвяне:
1. Картофите накиснете в хладка вода и с телена гъба измийте ципата много добре. Идеята е да се готвят с кожичките.
2. Разрежете всеки картоф през средата на дебелината на две равни половини и всяка от тях разполовете на още 2 части през дебелината - идеята е от всеки картоф да излязат 4 продълговати парчета. Картофите НЕ се белят.
3. Накиснете в купа със студена вода за 5 минути.
4. Застелете тава с хартия за печене и включете фурната да загрява на 200 градуса. Извадете картофите от водата, подсушете и полейте с растителна мазнина. Овъргаляйте хубаво в олиото, за да има от всички страни.
5. Поръсете с избраната от вас подправка или микс от подправки, като добавите сол, ако няма в нея. Печете в загрятата фурна за 35 минути.
6. След изваждане поръсете с едра сол и листенца наситнен магданоз.
Източник: YouTube/Foods101withDeronda
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ