Печени домати с яйчена коричка
Домати на фурна с панировка от трохи.
Необходими продукти:
- 2 свежи и не твърде зрели домата
- зехтин
- чесън на прах
- сол
- черен пипер
- 1 яйце
- 2 супени лъжици мляко
- 2 до 3 супени лъжици ситни трохи от хляб
- 1 чаена лъжичка сух риган
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 180°C.
2. На дъното на тава за печене сложете зехтин.
3. Измийте доматите и ги нарежете на не много тънки резени.
4. Натопете всяко парченце и от двете страни в зехтина и след това ги подредете в тавата. Поръсете със сол и пипер.
5. В купа разбийте яйцето с мляко и добавете трохите. Първо сложете само 2 лъжици, ако все още е прекалено течно, то добавяйте докато стане с гъстотата на крем. След това сложете риган и чесън на прах. Разбъркайте добре.
6. Върху всяко резенче домат сложете по една лъжица от сместа. Покрийте ги добре и напръскайте със зехтин.
7. Сложете ги във фурната за около 10-15 минути докато станат леко кафеникави и хрупкави отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ