Печени батати с пармезан
Печени сладки картофи с пармезан и подправки.
В сезона на тиквата и картофа няма как да подминем тяхната вкусова симбиоза, която се открива в полезния и все още екзотичен за България сладък картоф, познат и под името батат. От него също може да се направи чипс, който леко сладни и има приятен и деликатен тиквен аромат. Ето как каналът Tasty съветва да си сготвим бързо и лесно апетитната хрупотевица... която не очаквайте да стане прекалено хрупкава както е пърженият чипс... но пък е доста по-полезна.
Първо картофите се обелват, измиват и подсушават. Следва да се поръсят с царевично брашно, което ще допринесе за образуването на хрупкава коричка. Но все пак тя трябва и да е ароматна, затова се добавя чесън на прах, червен пипер, сол и още подправки по желание. После гредичките се разпределят в тава, застлана с хартия за печене и се готвят за 25-30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
А след изваждане, за да са наистина апетитни, се поръсват с настърган пармезан. Лесно и вкусно. За точните продукти и стъпки на направа - кликнете ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ