Печена сьомга с авокадо
Филе от сьомга с подправки и авокадо салца.
Необходими продукти:
- 4 филета от сьомга (напречни)
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. червен пипер
- 2 плода авокадо
- 1/4 глава червен лук
- 1 с.л. лимонов сок или сокът на един лайм
- 1 с.л зехтин Екстра Върджин
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете 1 с.л. зехтин с 1 ч.л. сол и толкова черен и червен пипер на прах. Разбъркайте и в получената смес оваляйте рибните филета. Приберете в хладилник за 30-тина минути.
2. През това време пригответе салцата като разделите авокадото на две половинки, извадите костилката, обелите кората и нарежете плода на кубчета. Добавете към него наситнения червен лук, студено пресования зехтин, сол и пипер на вкус. Заделете настрана.
3. Сгорещете тиган или скара като може да намазните деликатно. Запечете филетата първо с кожата надолу, след това и от обратната страна за 2 минути.
4. Сервирайте рибата със салцата от авокадо и по желание пресни листни зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ