Печена патица с мащерка и риган
Средно | Порции 6
| Видяна: 16034
Пълнена патица с ябълки и ревен.
Необходими продукти:
- 1 патица, измита и подсушена
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица мащерка
- 1 супена лъжица риган
- 1 лимон, изстискан на сок
- 4 ябълки, обелени и нарязани на парчета
- 2 стебла ревен, нарязан на малки парчета
- 1 морков, обелен и нарязан на ситно
- 1 лук, нарязан на кубчета
- прясно смлян пипер
Начин на приготвяне:
1. Поръсете патицата с лимонов сок, сол, пипер, мащерка и риган. След това я оставете в хладилник за около 2-3 часа.
2. Поставете патицата в топлоустойчив съд, напълнете я с парчета ябълки и ревен. Около патицата наредете парченца моркови, лук и останалите ябълки и ревен.
3. Печете в предварително загрята фурна с температура 170-190 градуса около 2 часа, в зависимост от големината на патицата.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ