Регистрация

Печена патица с мащерка и риган

Печена патица с мащерка и риган
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 16034

Пълнена патица с ябълки и ревен.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патица, измита и подсушена
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 супена лъжица мащерка
  • 1 супена лъжица риган
  • 1 лимон, изстискан на сок
  • 4 ябълки, обелени и нарязани на парчета
  • 2 стебла ревен, нарязан на малки парчета
  • 1 морков, обелен и нарязан на ситно
  • 1 лук, нарязан на кубчета
  • прясно смлян пипер

Начин на приготвяне:

1. Поръсете патицата с лимонов сок, сол, пипер, мащерка и риган. След това я оставете в хладилник за около 2-3 часа.

2. Поставете патицата в топлоустойчив съд, напълнете я с парчета ябълки и ревен. Около патицата наредете парченца моркови, лук и останалите ябълки и ревен.

3. Печете в предварително загрята фурна с температура 170-190 градуса около 2 часа, в зависимост от големината на патицата.

 


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта