Печен пангасиус с лук и майонеза
Лесно | Порции 5-6
| Видяна: 2872
Филе от риба на фурна със соев сос и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 700 г филе от пангасиус
- 1 глава лук
- 3 с.л. майонеза
- чили сос и черен пипер на вкус
- соев сос на вкус
- 1 с.л. зехтин за намазняване на тавата
- 100 г пармезан или кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Почистете добре филето от риба и го нарежете на не много тесни ленти по ширина. Лука нарежете на колелца.
2. В намазнена тавичка наредете на дъното част от филетата пангасиус, овкусете ги със соев сос, чили, пипер и майонеза, покрийте с колелца лук. Редувайте така докато продуктите свършат.
3. Най-отгоре поръсете с настърган пармезан или кашкавал.
4. Запечете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути.
Най-важните съставки
зехтин, кашкавал, лук, майонеза, настърган пармезан, пангасиус, пармезан, соев сос, черен пипер, чили сос
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ