Пататник на фурна с чушки, лук и кашкавал
Печени рендосани картофи с яйца, кашкавал и зеленчуци. Картофена мусака без месо.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 1 голяма глава червен лук
- 3 с.л. олио
- 1 голяма червена чушка или 2 по-малки
- сол, черен и червен пипер на вкус
- 2 яйца
- 1 ч.л. риган
- растителна мазнина за намасляване на тавата
- 80 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете и рендосайте на едро ренде. Прехвърлете в купа и залейте със студена вода. Оставете да киснат, за да отделят нишестето си.
2. През това време нарежете лука и чушките на кубчета. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Гответе лука 3 минути, след това добавете чушките и гответе още 5 минути като овкусите със сол, червен и черен пипер. Снемете от котлона.
3. Картофите отцедете много добре и дори изстискайте от водата. Прехвърлете в купа и чукнете отгоре яйцата. Овкусете със сол, черен пипер и риган и разбъркайте.
4. Намажете с олио йенска тава по дъното и стените. Изсипете картофите вътре и разпределете на равномерен пласт без да натискате прекалено. Върху тях поръсете съдържанието на тигана и пак разпределете.
5. Рендосайте кашкавала и поръсете половината от него върху зеленчуците. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.
6. Извадете и поръсете останалия кашкавал. Върнете във фурната за още 15 минути на същата температура.
7. Нарежете на квадрати или правоъгълници и сервирайте.
Източник: YouTube/perfekte rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ