Регистрация

Пататник на фурна с чушки, лук и кашкавал

Пататник на фурна с чушки, лук и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1001

Печени рендосани картофи с яйца, кашкавал и зеленчуци. Картофена мусака без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 1 голяма глава червен лук
  • 3 с.л. олио
  • 1 голяма червена чушка или 2 по-малки
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. риган
  • растителна мазнина за намасляване на тавата
  • 80 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете и рендосайте на едро ренде. Прехвърлете в купа и залейте със студена вода. Оставете да киснат, за да отделят нишестето си.

2. През това време нарежете лука и чушките на кубчета. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Гответе лука 3 минути, след това добавете чушките и гответе още 5 минути като овкусите със сол, червен и черен пипер. Снемете от котлона.

3. Картофите отцедете много добре и дори изстискайте от водата. Прехвърлете в купа и чукнете отгоре яйцата. Овкусете със сол, черен пипер и риган и разбъркайте.

4. Намажете с олио йенска тава по дъното и стените. Изсипете картофите вътре и разпределете на равномерен пласт без да натискате прекалено. Върху тях поръсете съдържанието на тигана и пак разпределете.

5. Рендосайте кашкавала и поръсете половината от него върху зеленчуците. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.

6. Извадете и поръсете останалия кашкавал. Върнете във фурната за още 15 минути на същата температура.

7. Нарежете на квадрати или правоъгълници и сервирайте.

 

Източник: YouTube/perfekte rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта