Паста с морски таралеж
Спагети с филе от бяла риба и гъби.
Необходими продукти:
- 350 грама спагети
- 3 парчета морски таралеж, намачкани или филирани (можете да ги замените с 300 г филе от сьомга или бяла риба)
- зехтин
- 2 скилидки чесън, нарязани
- 2 големи глави лук шалот, нарязани
- гъби кримини, ситно нарязани (или друг вид гъби по ваш избор)
- ½ чаша пълномаслена сметана
- сол на вкус
- пармезан
- италиански магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Сложете подсолена вода да ври за пастата, и сложете спагетите вътре, когато вече напълно ври.
2. В голям тиган, запържете чесъна и лука шалот в зехтин на средна към висока температура, докато започнат да омекват.
3. Добавете гъбите в тигана и пържете, докато попият зехтина. Добавете сметаната и солта и оставете да се сгъсти.
4. Когато извадите пастата, запазете си няколко лъжици от водата, в която е вряла, в случай, че трябва да разредите соса.
5. Разбъркайте заедно пастата, сиренето, морския таралеж и магданоза, в този ред. Сервирайте горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ