Паниран карфиол с млечен сос
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 5037
Пържени розички карфиол в панировка.
Необходими продукти:
- 1 среден карфиол - около 600 грама
- 2 яйца
- ½ чаена чаша брашно
- ½ чаена чаша галета
- сол
- черен пипер
- олио за пържене
- копър
Начин на приготвяне:
Разделяме карфиола на розички и ги варим две-три минути в подсолена вода. Изсипваме ги в гевгир и веднага ги обливаме със студена вода и отцеждаме. Потапяме розичките последователно в брашно, в което сме нанаръсили черен пипер, след това в разбитите яйца и накрая в галета. Пържим в загрято олио до златисто. Изваждаме върху домакинска хартия. Сервираме с млечен сос (кисело мляко с наситно нарязан копър).
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ