Регистрация

Паниран карфиол с млечен сос

Паниран карфиол с млечен сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 5037

Пържени розички карфиол в панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 среден карфиол - около 600 грама
  • 2 яйца
  • ½ чаена чаша брашно
  • ½ чаена чаша галета
  • сол
  • черен пипер
  • олио за пържене
  • копър

Начин на приготвяне:

Разделяме карфиола на розички и ги варим две-три минути в подсолена вода. Изсипваме  ги в гевгир  и веднага  ги обливаме със студена вода и отцеждаме. Потапяме  розичките последователно в брашно, в което сме нанаръсили черен пипер, след това в разбитите яйца и накрая в галета. Пържим в загрято олио до златисто. Изваждаме върху домакинска хартия. Сервираме  с млечен сос (кисело мляко с наситно нарязан копър).

панирани карфиолени розички в галета

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта