Регистрация

Палачинки от тиквички с кисело мляко

Палачинки от тиквички с кисело мляко
Средно   |   Порции 7-8 броя   |   Видяна: 3221

Солени палачинки с тиквички, чесън и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г млади крехки тиквички
  • 1 ч.л. сол
  • 4 яйца
  • 300 мл кисело мляко с 1/4 ч.л. сода
  • 200 г брашно
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. захар
  • 2 скилидки чесън
  • листенца магданоз или кориандър
  • масло

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките измийте добре и рендосайте на едро ренде, като може и да не белите. Поръсете със солта и рабъркайте. Оставете за 20 минути.

2. Отцедете тиквичките от изтеклата вода и залейте с разбитите яйца. Добавете киселото мляко със содата и бъркайте докато се получи крем. Работете с вилица и шпатула - не използвайте миксер.

3. Пресейте брашното в сместа, добавете олиото, захарта и бакпулвера и разбъркайте докато се получи кремообразна смес. Покрийте с фолио и оставете да почива 10-тина минути.

4. Намачкайте чесъна и наситнете магданоза/кориандъра. Добавете в тестото и разбъркайте.

5. Намажете тиган с масло и изсипете част от сместа в него. Разстелете (малко е трудно, защото тестото е твърдо) на палачинка и печете на умерен към слаб огън за около 2 минути от страна. Щом обърнете, мажете с масло изпечената страна. Щом извадите, направете същото с другата страна. Трябва масълце, за да са сочни.

6. Сервирайте със сирена по избор.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта