Пай с къпини
Много къпини пълнят домашния ви пай.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2-2/3 ч.ч. универсално брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 чаша мас
- 7 - 8 с.л. студена вода
За пълнежа:
- 4 ч.ч. къпини
- 1-1/2 ч.ч. захар
- 1 / 3 ч.ч. брашно
- 1 / 2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното със солта и маста. Прибавете водата до получаването на тесто с подходяща гъстота. Разделете го на две топки(една по-голяма за основа и втора за капак), опаковайте ги в найлоново фолио и ги пъхнете в хладилника за 20-30 минути. Разточете ги на 2 кръга и сложете по-големия кръг върху дъното на формата си за пай.
2. Смесете останалите продукти в купа и ги излейте във формата. Покрийте с по-малкия кръг, запечатайте краищата и направете с ножа няколко прореза. Покрийте горната кора с парченца масло и я наръсете със захар.
3. Изпечете на 220 С за 40-45 минути докато кората добие златист цвят и част от сока на пълнежа избие през прорезите. Покрийте ръбовете с фолио ако е необходимо, за да не прегорят при печенето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ