Ориз и картофи на фурна по румънски
Ориз скартофи и домати на фурна.
Необходими продукти:
- 2 малки глави лук
- 2 средни моркова
- 5-6 средни картофи
- 200 г ориз
- малка консерва цели домати в сок
- копър, босилек, риган
- сол и пипер
- олио
- 500 мл гореща вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на ситно и настържете морковите.
2. В 2 чаени лъжички олио изпържете тези зеленчуци, като добавите 50 мл вода.
3. Когато омекнат, добавете сол, пипер и ориза и бъркайте докато се изпари водата. Оставете настрани.
4. През това време обелете картофи и ги нарежете на шайби.
5. Покрийте дъното на йенска тенджера с 1-2 чаени лъжички олио и след това наредете ред картофи, после всичкия ориз със зеленчуци, а след това покрийте с още един слой картофи.
6. Нарежете доматите и покрийте ястието, след това залейте с доматен сок.
7. Добавете гореща вода докато не покрие продуктите.
8. Подправете босилек, мента, копър, риган и други по избор.
9. Сложете още малко пипер и сол.
10. Дръжте във фурната час и половина на слаб огън, докато оризът и картофите не омекнат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ