Ордьовър с пържени тиквички и моркови
Салата от пържени зеленчуци с майонеза и кашкавал.
Необходими продукти:
- 3 тиквички
- 80 грама брашно
- 1 морков
- връзка магданоз
- 250 грама майонеза
- 80 мл кетчуп
- 20 грама кашкавал
- 100 мл растителна мазнина за пържене
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичките на колелца, осолете, овъргаляйте в брашното и запържете в предварително сгорещената мазнина.
2. Отцедете ги върху домакинска хартия, преместете в чиния, залейте с майонеза и поръсете с наситнен магданоз.
3. Морковите нарежете на тънки лентички. Запържете ги съвсем леко и ги изсипете върху майонезения слой.
4. Украсете ордьовъра с настърган кашкавал и кетчуп.
5. Можете да добавите по желание лист зелена салата или репички, за да обогатите визията на предястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ