Наденички, гъби и яйца от пъдпъдъци
Плато с колбаси, гъбени кошнички и зеленчукова украса.
Необходими продукти:
- 300 гр малки наденички
- 10 гъби печурки средно големи
- 10 яйца от пъдпъдъци
- 2 скилидки чесън
- черен пипер на вкус
- 1 стрък мащерка
- 2 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица разтопено масло
- сол на вкус
- 2 кисели краставички
- 1 чаена лъжичка горчица
Начин на приготвяне:
Наденичките изпичаме в омазнена с малко олио тавичка във фурна на 180 градуса за 15-20 минути. Изваждаме и отцеждаме от мазнината с домакинска салфетка.
Отделяме пънчетата на гъбите и ги измиваме.
В тиган разтопяваме маслото и запържваме гъбите от двете страни за по 1 минута, колкото само да омекнат.
След това ги поставяме в тавичка, поръсваме ги със сол, черен пипер и ситно нарязаната мащерка на вкус. Разпределяме по гъбките и счукания чесън. И във всяка една чукваме и по едно пъдпъдъче яйце.
Запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.
Сервираме гъбките и наденичките заедно с аранжировка от кисели краставички и капки горчица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ