Монголска супа с агнешко
Агнешка чорба с моркови и картофи.
Необходими продукти:
- 1,5 кг агнешка плешка, с костите, нарязана на едри парчета
- ½ глава лук, нарязан на филийки
- 6 ч.ч. вода
- 2 с.л. сух микс от зеленчуци и подправки
- сол на вкус
- прясно смлян черен пипер на вкус
- 500 г малки картофи, обелени и нарязани на кубчета от по 1 см
- 500 г моркови, обелени и нарязани на кубчета от по 1 см
Начин на приготвяне:
1. Сложете месото и лука в голяма тенджера и покрийте със студена вода.
2. Оставете да заври и сварете за няколко минути. Отстранете пяната от повърхността.
3. Прибавете сушените зеленчуци и сол и пипер на вкус и варете на слаб огън за около 40 мин.
4. Прибавете хикамата, картофите и морковите и варете на слаб огън за още 20 - 25 мин. или до омекване на всички зеленчуци.
5. Подправете на вкус.
6. Може да поднесете месото, накъсано в супата или цяло, в отделна чиния, но заедно със супата в купа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ