Регистрация

Модерна пролетна салата с ядки и сирене



Модерна пролетна салата с ядки и сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1839

Карамелизирани орехи и бяло сирене в салата от спанак и пресни листа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.04.2017

Правим си вкусна пролетна салата с витамини и минерали, като не забравяме да включим апетитни глезорийки, които да ни накарат да се почувстваме специално.

В началото получаваме бърз урок от Стоян Сейменски как се карамелизират ядки, за да се получи онази вкусна хрупкавост. За целта се разбива белтък, ядките се овалват в него, изсипват се в тава, без да се допират една до друга и се поръсват с кафява захар и по желание с щипка канела. След това се пекат на 120 градуса за около половин час или до пълно изсъхване. Добре е да ги размешате поне един път по време на печенето, за да се карамелизират равномерно.

После в купа си смесваме наситнени пресен лук и магданоз, нарязана на кубчета краставица, накъсано радичио и листенца бейби спанак. Тази полезна идилия овкусяваме с дресинг, приготвен от сок от нар, студено пресован зехтин и сол. Овкусяваме листенцата и ги поднасяме с хрупкавите сладникави ядки и по желание с бяло или синьо сирене.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта