Млечен щрудел със стафиди и ром
Трудно | Порции 3-6
| Видяна: 4114
Супа с четири вида гъби и печени картофи със сметана и кашкавал.
Епизод 16
Дължина: 25:22
Излъчено на: 2013-09-30 11:30
Днес ще готвим по рецепти от виенската кухня:
- Виенски щрудел в стил млечна баница с плънка от сметана, стафиди, бадеми и аромат на ром и лимони.
- Виенска гъбена супа с печурки, манатарки, кладница, картофи и моркови, а всичко това - в сметанов сос.
- Виенска запеканка с картофи, яйца и кашкавал.
Най-важните съставки
бадеми, белтъци, брашно, ванилия, ванилова есенция , гъби, гъби кладница, гъби манатарки, гъби печурки, гъби портобело, дафинов лист, девесил, доматен сос, доматено пюре, жълтък, заквасена сметана, захар, извара, картофи, кашкавал, квасена сметана, копър, кралски печурки, лимон, лимонова кора, лук, мляко, моркови, олио, пилешки бульон, пудра захар, ром, сметана, сол, сол и пипер, стафиди, филирани бадеми, целина, червен пипер, черен пипер, чесън, яйце
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ