Мисо супа от глава на сьомга
Рибена супа с дайкон и моркови.
Необходими продукти:
- 1 глава на сьомга, средно голяма, почистена
- 1 дайкон, средно голям, нарязан на едри парчета
- 1 морков, средно голям, нарязан на едри парчета
- 2 с.л. паста мисо
- 2 ч.л. хондаши (просто другото име на даши :) ) гранули
- 1 стрък кориандър, едро нарязан
- 1 л вода
Начин на приготвяне:
1. Кипнете 1 л вода и прибавете хондаши гранулите.
2. Прибавете дайкона и варете до омекване - около 20 - 30 мин.
3. Прецедете бульна и заделете дайкона.
4. Сложете морковите да се сварят до омекване или около 20 - 30 мин
5. Прибавете главата на рибата и дайкона.
6. Варете докато сьомгата стане розова - около 10 - 12 мин.
7. Изключете огъня и изгребете около 1/2 ч вода от съда и заделете в малка купа. Разтворете мисо пастата в този бульон и върнете при супата. Разбъркайте и опитайте на вкус, ако прецените, добавете още мисо по същия начин.
8. Поръсете с кориандър и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ