Регистрация

Маслени вещерски пръсти за Хелоуин

Маслени вещерски пръсти за Хелоуин
Средно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 2080

Хелоунски сладки с масло, пудра захар и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 225 г масло
  • 125 г пудра захар
  • 1 яйце
  • 1 есенция ванилия, ром или бадем
  • 350 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • цели бадеми (25-30 броя)

Начин на приготвяне:

1. Маслото нарежете на малки кубчета и оставете в купа да се размекне на стайна температура.

2. Когато е омекнало, към него добавете пудра захарта и яйцето и разбъркайте с миксер. После прибавете щипката сол, есенцията и след това постепенно вкарайте пресятото с бакпулвера брашно. Трябва да се получи твърдо маслено тесто, което ще се наложи да домесите на ръка. Увийте със стерч фолио и приберете в хладилник за 20-30 минути.

3. Застелете тава с хартия за печене. Отделно си откъснете друг лист от хартията за печене и го сгънете на две. Откъснете парче от тестото, сложете го между листа сгъната хартия и разтъркайте настрани като точилка за месене. Така ще се оформи пръст. В единия му край прикрепете бадемова ядка, която да наподобява нокът. Повтаряйте действието до изчерпване на тестото. Първите няколко завъртания може да са пробни, но после ще разберете по колко тесто трябва да се къса и как да се върти, за да се получат идеалните формички.

4. Подредените с отстояние в тавата за печене пръсти декорирайте с нож като малко под нокътя направите 2 напречни прореза, по средата на пръста - три и най-долу - още два. Това имитира пръстните гънки.

5. Печете на 160 градуса в предварително загрята фурна за 20-25 минути. След изваждане и охлаждане по желание можете около нокътя или най-долу на пръста да нанесете гъсто червено плодово сладко, което да имитира кръв.

Източник: YouTube/Allrecipes UK

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта