Регистрация

Мариновано зеле с цвекло

Мариновано зеле с цвекло
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2817

Кисело зимно мезе за водка или ракия със студени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 малки зелки
  • 1 малка глава цвекло

За саламурата:

  • 1 литър вода
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 с.л. сол
  • 0,5 ч.ч. олио
  • 0,5 ч.ч. оцет
  • 2 дафинови листа
  • 1 глава чесън
  • карамфил на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пригответе саламурата като кипнете водата и изсипете в нея останалите продукти.

2. Зелето нарежете на ситни лентички, а цвеклото рендосайте на едро ренде.

3. Смесете в тенджера или висок съд зелето и цвеклото и ги залейте със саламурата, която е вряла 5 минути.

4. Изчакайте да се охлади добре и приберете в хладилника.

5. Нека престои поне 2 дни преди консумация.

6. Можете да сервирате зеленчуците отцедени или с все соса, като втория вариант е страхотно мезе за "твърдо гориво".

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта