Македонска клин чорба с джанки и праз
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 6017
Супа по македонска рецепта с ориз и зеленчуци.
Нетрадиционна за нашите вкусове чорба, която обаче в Макидония е известна под името Клин. Ястието съдържа ориз, праз лук, сухи чушки и джанки, а начинът на приготвяне се различава от българските традиции заради правенето на запръжка с брашно и червен пипер, която е типична само за боба у нас. Ако искате да е в съвсем вегански вариант - направете я с олио.
Най-важните съставки
брашно, вода, захар, масло, олио, ориз, праз лук, сливи, сол, сол и пипер, червен пипер, червени чушки, черен пипер, чушки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ