Майонезена салата с пилешко и моркови
Салата Рандеву - пилешко, моркови, царевица и стафиди в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 2 пилешки пържолки
- сол и пипер
- зехтин
- 2 моркова
- 1 консерва сладка царевица
- 200 г кашкавал
- 4 кисели краставички по желание
- 100 г стафиди
- 1 глава червен лук
- 100 мл оцет
- 200 мл майонеза
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на полумесеци и залейте с оцета да се маринова. Трябва да преседи 30-тина минути - достатъчно време да сготвите останалата част.
2. Пилешкото месо обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и запечете на грил тиган или плоча. След охлаждане нарежете на хапки.
3. Морковите рендосайте на едро ренде и изсипете в купа. Кашкавала нарежете на кубчета и изсипете при морковите.
4. Добавете в съда отцедената от соса на консервата царевица, нарязаните на кубчета кисели краставички, стафидите и пилешкото месо. Накрая отцедете лука от оцета и го прибавете към останалите продукти.
5. Залейте с майонезата и разбъркайте. Опитайте и по желание добавете още сол и пипер на вкус. Поднесете охладена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ