Регистрация

Лятна салата от диня и сирене с мента

Лятна салата от диня и сирене с мента
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 672

Солена храна с диня - комбинация от диня със сирене, мента и дресинг с лимон и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 от цяла диня (около 800-1000 г с кората)
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 1/2 ч.л. сол
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 50 мл студено пресован зехтин
  • 7-8 стръка прясна мента
  • 150-200 г бяло сирене

Начин на приготвяне:

1. Вземете малка кръгла лъжичка тип лъжица за сладолед. Поставете гевгир в вкупа. С лъжицата издълбайте кръгчета от повърхността на отрязаната половинка диня и ги положете в гевгира.

2. След това отрежете най-горното парче, в което е дълбано и издълбайте следващата част. Работете така докато стигнете до края на динята. Останалите обрезки можете да смелите в чопър и да замразите на сладолед.

3. Направете дресинга като смесите солта, пипера, лимоновия сок и зехтина и след това разбийте с тел.

4. Залейте динята с дресинга и разбъркайте. Приберете в хладилник.

5. Поднесете с поръска от натрошено бяло сирене и листа мента. Много е свежо за лятото, но не всеки е склонен да консумира диня в солен вариант.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта