Лесна супа рамен с фиде
Японска супа с фиде и скариди.
Необходими продукти:
- 2 твърдо сварени яйца
- сусамово олио
- фиде
- 2-3 скилидки чесън, ситно нарязани
- същото количество джинджифил, ситно нарязан
- 1-2 чили чушки, цели (ако искате, добавете още)
- 750 мл бульон
- 2 с.л. соев сос (или сос териаки)
- 2 порции пиле (или скариди, тофу, и др.)
- 5-6 гъби (за предпочитане кладница)
- половин пак чой (или пълна шепа спанак)
- шепа бобови кълнове
- малко кориандър
За гарнитура:
- 1-2 стръка зелен лук
- сусам (по желание)
- резен лайм (по желание)
- още кориандър (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Задушете чесъна, джинджифила и чилито в сусамовото олио, след това добавете бульона и оставете да ври за 10 минути. Отцедете и запазете бульона, като изхвърлите съставките.
2. В останалия бульон, задушете пилето (или скаридите) и гъбите, докато се сварят (за 10 минути, ако използвате пиле). Оставете да се готвят без да завират – това ще направи пилето по-сочно.
3. Извадете пилето и гъбите и използвайте бульона да сварите фидето и пак чой. Когато са готови, разбъркайте при тях бобовите кълнове и кориандъра и сервирайте. Нарежете пилешките гърди възможно най-тънко и ги сложете върху фидето, направете същото и със свареното яйце, гарнирайте със зелен лук и залейте с останалия бульон.
4. Украсете със сусам и резенче лайм, ако искате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ