Лесен винегрет без варене на зеленчуците
Задушени картофи със зеленчуци и грах на салата.
Необходими продукти:
- 3 големи картофа
- 2 големи моркова
- 1 средна глава цвекло
- 4 с.л. олио
- 50 мл вода
- 1 голяма глава лук
- 150 г кисели краставички (отцедено количество)
- 1 консерва грах (около 150-200 г отцедено тегло)
- 2-3 стръка пресен лук
- 1 ч.л.сол
- 2 ч.л. едрозърнеста горчица
- 3-4 с.л. студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на малки кубчета обелените картофи, моркови и цвекло.
2. Сипете олиото в тиган, сгорещете и добавете и трите продукта в тигана. Бъркайте 5-6 минути на средна към силна степен.
3. Сипете водата (колкото по-топла, толкова по-добре) и сложете капак. Увеличете котлона на най-силна степен. Когато се появи хубав конденз, засечете 5-7 минути и опитайте картофите. Щом те са готови, значи всичко е готово.
4. Докато съдържанието на тигана се готви нарежете киселите краставички и главата лук на ситно и прехвърлете в купа. Добавете нарязания на шайбички пресен лук и отцедената грах от сока на консервата. След това към тях прибавете и задушените зеленчуци.
5. Поръсете солта, залейте с горчицата и зехтина и разбъркайте много добре. Хубаво е салата да постои в хладилник преди поднасяне.
Източник: YouTube/Вкусни идеи с Натали
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ