Лазаня от макарони с кайма и бешамел
Пастичио с месо, сирене и млечна заливка.
Пастичио - това е италианско ястие с основа паста, което се прави с различни плънки и топинги в сладък и солен вариант. Каналът Хапка ни предлага да използваме къса паста, за да си сготвим лазаня, без да се нуждаем от традиционните кори, а да ги заместим именно с друг тип тестено изделие, благодарение на което паят от паста ще има интересна визия и ще наподобява солена торта.
Слагаме пастата да се свари, а през това време си запържваме каймата в компанията на лук и чесън, домати от консерва, червено вино, пръчица канела и още подправки. Готвим и бешамел с жълтъците от три яйца, чиито белтъци заделяме, защото по-нататък ще влязат в рецептата. Разбиваме белтъците на пяна, за да са ни готови и сглабяме ястието като: - на дъното на намаслена тавичка изсипваме макароните, отгоре поръсваме с кашкавал и бяло сирене, след това изсипваме битите белтъци и после заравняваме каймата с домати. Накрая заливаме с бешамела и печем за 45 минути. А после имаме неустоимо основно, цената на една порция от което е около 5 лв.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ