Кюфтенца със сметана и кашкавал
Хапки от кайма с млечна заливка.
Необходими продукти:
- 300 грама кайма
- 2 картофа
- 1 глава лук
- 2 с.л. сметана (можете да замените и с кисело мляко)
- 2 с.л. брашно
- сол и пипер на вкус
- 100 грама кашкавал
- 1/2 връзка копър
- 2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги рендосайте на едро ренде.
2. Смесете ги с каймата, наситнената глава лук, брашното, сол и пипер на вкус и замесете леко приплеснати кюфтета.
3. Сгорещете олиото в тиган с огнеупорна дръжка или в съд, в който можете да пържите и печете на фурна едновременно.
4. Запържете кюфтенцата за няколко минути от всяка страна и щом са готови до степен алангле, ги полейте със сметаната.
5. Рендосайте отгоре кашкавала и приберете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути да се запекат.
6. Сервирайте поръсени с наситнен копър или други пресни билки по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ