Регистрация

Къри кюфтета от тиква

Къри кюфтета от тиква
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2226

Тиквени кюфтета с яйце и бакпулвер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г тиква
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 4 с.л. галета
  • растителна мазнина за готвене (олио)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквата на парчета и я изпечете на фурна до омекване. След това намачкайте с преса за картофи на пюре.

2. В тиквеното пюре добавете брашното и яйцето. Ако е необходимо, сипете 1-2 с.л. мляко или вода, за да не е прекалено гъсто.

3. Добавете бакпулвера, солта и кърито и разбъркайте хубаво.

4. Застелете си чиния за вадене с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

5. Пресипете част от галетата в паничка. Сипете мазнината в тиган и я пуснете да се загрее. Трябва да покрива дъното на 1 см. дълбочина.

6. С ръце оформяйте сплеснати кюфтета от сместа, топвайте ги в галета и пържете на умерен огън до получаването на хрупкава златна коричка.

7. Сервирайте с чеснов или майонезен сос за потапяне. Можете да правите стиклети или пръчици от сместа. Можете също да ги изпечете като по-здравословен вариант.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта