Къри кюфтета от тиква
Тиквени кюфтета с яйце и бакпулвер.
Необходими продукти:
- 400 г тиква
- 1 яйце
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. къри на прах
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сол
- 4 с.л. галета
- растителна мазнина за готвене (олио)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквата на парчета и я изпечете на фурна до омекване. След това намачкайте с преса за картофи на пюре.
2. В тиквеното пюре добавете брашното и яйцето. Ако е необходимо, сипете 1-2 с.л. мляко или вода, за да не е прекалено гъсто.
3. Добавете бакпулвера, солта и кърито и разбъркайте хубаво.
4. Застелете си чиния за вадене с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.
5. Пресипете част от галетата в паничка. Сипете мазнината в тиган и я пуснете да се загрее. Трябва да покрива дъното на 1 см. дълбочина.
6. С ръце оформяйте сплеснати кюфтета от сместа, топвайте ги в галета и пържете на умерен огън до получаването на хрупкава златна коричка.
7. Сервирайте с чеснов или майонезен сос за потапяне. Можете да правите стиклети или пръчици от сместа. Можете също да ги изпечете като по-здравословен вариант.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ