Крем супа от праз лук и грах
Пюрирана супа с грах и праз лук.
Необходими продукти:
- 3 стръка праз лук
- 100 г масло
- 1 голяма консерва грах
- 500 мл пилешки или зеленчуков бульон
- 200 мл течна сметана или пълномаслено мляко
- сол и пипер на вкус
- листенца мента за поднасяне по желание
- заквасена сметана за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Наситнете празия лук, като махнете листата. Сгорещете в тенджера маслото и щом се разтопи, добавете лука. оставете да се задушава до покафеняване.
2. Залейте с бульона и добавете отцедената от буркана или консервата грах. ОСтавете да заври.
3. Пюрирайте супата и налейте мляко или сметана докато се получи желаната консистенция. Овксете със сол и пипер и оставете да заври повторно.
4. Махнете от огъня. Поднесете с поръска от черен пипер на люспи и украса от заквасена сметана и листенца мента по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ