Кошмари в кухнята в ресторант Оазис в Монтана - част 3
Шеф Иван Манчев се нарамва да промени северозападната народопсихология за вкусна храна.
Кошмари в кухнята - сезон 4, епизод 9
Излъчен на 25.04.2017
Трета част
След като Шеф Манчев едва не си повърна червата, хапвайки чревца и карантийки от кухнята на Ресторант Оазис, кулинарят се зае да промени облика на застиналото в миналия век заведение. Чистене и ремонти фучаха заедно в създаването на модерен салон, удобна за работа кухня и адекватно за ерата меню. Готвачите получиха нова посуда и сами пресметнаха, че вместо да си купуват телевизор и столове за кухнята, с предадената мазнина могат да си вземат нова техника, която да им помага в работата.
Ентусиазмът замени мързела, приятната работна среда запали желанието за дейност, а красивите презентации на Шеф Иван Манчев разгорещиха желанието за споделяне на вкусните рецепти с клиентите. Шеф готвачът им показа как се прави зеленчуково суфле, как се приготвя вкусен и апетитен гювеч от карантия и как модерните спагети могат да влязат в ежедневните навици на Северозапада. Така страстите се уталожиха и дойде време за откриващата вечеря на 20-годишния ресторант Оазис, иновиран за първи път от създаването си.
Ето и какво опитаха гостите:
1. Свежа салата с мариновано бяло сирене, домати, краставици и червен лук на шайби с босилеков дресинг.
2. Сотирани свински карантийки върху зеленчукова основа, поднесени с телешки език и сос от гъби.
3. Домашна бисквитена торта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ