Кошмари в кухнята в пицария Капитано в Приморско - част 3
Радостин Кирязов учи млади пицари как да вътят италианската тестена гордост.
Кошмари в кухнята - сезон 4, епизод 10
Излъчен на 02.05.2017
Трета част
В реалността от объркан персонал и шефове и сложни индивдуални характери Шеф Иван Манчев се опитва да разреши проблемите на ресторант-пицария Капитано в Приморско. Липсва разбиране в занаята, липсват още служители. Единственият, който си разбира реално от работата е готвачът, към когото се отнасят като последна дупка на кавала. Пицарят е младо момче с желание да овладее занаята си, но, уви, няма кой да го обучи. Затова Шеф Манчев кани в предаването Радостин Кирязов - трети в Европа и осми в света по правене на пици. Изтънченият пицар показва как се прави тесто и пица, удовлетворяваща и най-изискания вкус. Младият пицар е видимо ентусиазиран да усвои работата... но...
На откриващата вечеря се сервират модерни и вкусни храни, които ще бъдат новото амплоа на Капитано.
Салатата е от сезонни листни зеленчуци с нар, чери домати, прошуто, пъпеш и бял винегрет.
За основно гостите се наслаждават на филе от лаврак, гарнирано със зеленчуци и антипасти, мариновани в песто и поднесени със сос шантали (сос холандез със сметана).
За десерт трябва да получат сладка пица с шоколад, пудра захар и ягоди... но...
Оказва се, че управителката е уволнила младия пицар без знанието на екипа и реално няма кой да направи десерта. Затова ръкави запретват собствениците и единствения готвач, на чиито плещи тежи всичко останало. Така не може да се разботи. Сам Шеф Иван Манчев изказва мнение, че за уволнение от екипа не е пицаря. И макар че управителят Мариана твърди, че е вряла и кипяла в професията си, никой със сигурност не знае дали е така. Още повече - тя самата не го доказва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ