Коледни арменски сладки с масло и ядки
Коледни масленки с ядки.
Бон Апети
Излъчен на 15.12.2017
Едни от най-лесните сладки са арменските сладки, които представляват масленки с ядки, оваляни в пудра захар след изпичане. Те имат приятна хрупкава маслена тектура, уникален вкус и красива визия. Тях можете да направите непосредствено преди Коледа, ако сте закъснели със сладкишите. Защото не е необходимо да престояват преди консумация.
Започваме с елементарната направа като вадим масло да се отпусне на стайна температура. После го прехвърляме в купа и с миксер го разбиваме с бяла и ванилова захар. Ядки шамфъстък или други ядки по избор нарязваме на ситно с нож и добавяме в сместа. Накрая вкарваме и брашното и замесваме тесто. Пускеме фурната да загрява на 160 градуса и през това време вършим остатъка.
Застиламе тава с хартия за печене и започваме с ръце да оформяме кръгли топчета, които редим в съда с отстояние, тъй като се разширяват и спихват при печене. Ще ви трябват минимум 2 тави. Готвим за 15 минути и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО чакаме да се охладят, преди да пипаме сладките, защото докато са топли, са много разпадливи.
На финала в купичка смесваме пудра захар с ванилова захар и овалваме хубаво всяка сладка в сместа. Подреждаме в поднос и коледните сладкиши са спасени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ